Stjernespækket Thor Masters – Startfeltet har til sammen vundet hele 143 medaljer til EM, VM & OL.

Godt 160 brydere fra hele 21 nationer er klar til Brydeklubben Thors 21. udgave af den store internationale brydeturnering “Thor Masters” i Nykøbing F. hallerne.

Der er brydning i absolut verdensklasse, når Brydeklubben Thor i den kommende weekend fredag den 24. og lørdag den 25. marts 2023 i Nykøbing Falster hallerne, er værter for den 21. udgave af en af de helt store internationale brydeturneringer i verden med brydelandshold fra hele 21 forskellige nationer.

Det er i år et bredt og sensationelt stærkt felt, som foruden alle de nordiske lande også tæller Tyskland, Litauen, Letland, Polen, Grækenland, Spanien, Italien, Serbien, Ukraine, Ungarn, Kroatien, Tjekkiet, Holland, Frankrig, Schweiz, og USA.
Thor Masters holdes forud for det kommende europamesterskab i april måned. Nationerne bruger Thor Masters som sidste test forud for det kommende EM, samt finder ud af internt, hvem der skal sendes til EM. Deltagerfeltet er historisk og aldrig tidligere har så mange tidligere medaljevindere deltaget på samme tid til et Thor Masters!

I alt er 9 danske brydere til start, hvoraf de 3 brydere stiller op for Danmarks Brydeforbund, og ligeledes stiller 6 brydere op for det “Nationale Kraft Center” (NKC), som til daglig har til huse i Nykøbing Falster.

Følgende stiller op for det danske landshold:
60 kg Nikolai Mohammadi
77 kg Oliver Krüger
87 kg Turpal Bisultanov


Følgende stiller op for det Nationale Kraft Center:
63 kg William Reenberg
63 kg Brian Kurt Santiago
63 kg Magnus Rasmussen
67 kg Rasmus Ulriksen
72 kg Frederik Mathiesen
77 kg Vano Hautjunian

Der venter de danske brydere STOR modstand! Selv europamesteren Turpal skal ramme højeste niveau, hvis han skal forsvare sine guldmedaljer fra 2021 & 2022 til Thor Masters. Turpals vægtklasse 87 kg bliver en ren lækkerbisken for os brydeelskere!
Den forsvarende verdensmester fra Serbien, Zurabi Datunashvilikommer til Guldborgsund, som netop besejrede Turpal i finalen til VM i Serbien i 2022. Der er lagt op til en gigantisk kamp, hvis disse to herrer skulle stå overfor hinanden. Flere stærke brydere kan dog udfordre dem begge, blandt andet de to farlige ungarer David Losonczi som vandt VM-bronze 2022 og den unge ungarer Takasz, som aldrig har tabt til Turpal. Turpal tabte U23 finalen til netop Takacs i 2022 og tabte til Losonzci for bare 10 dage siden til U23 EM, hvor Turpal som bekendt vandt sølv.  
Herudover skal også nævnes den farlige outsider Kessisdis fra Sverige, som blev nr. 5 til VM i 2022. Polakkerne kommer også med to farlige gutter; Szymonowicz som vandt bronze til både U23 EM og U23 VM, samt Arkadiusz Kulynycz som tog bronze til VM i 2021. 

For arrangørerne i BK Thor ser man frem til at Thor Masters starter med stor glæde og stolthed over, at man i år har tiltrukket så mange brydere og så STORE brydenavne til GuldborgsundKommune. BK Thor glæder sig over den særdeles store opbakning fra erhvervslivet og Guldborgsund Kommune samt de fantastisk mange frivillige, der findes i og omkring Nykøbing Falster hallerne for at hjælpe til ved det til d.d. største Thor Masters stævne. 

Der er indledende runder i Nykøbing Falster hallerne fredag den 24. marts kl. 13.30 og frem til kl.20.00. Lørdag den 25. marts2023, er der fortsættelse af indledende runder fra kl. 10.30 til 16.00 og kl. 16.30 er der stort finaleshow i røg og damp, underholdning og ikke mindst brydning i absolut verdensklasse.  

Efter Thor Masters fortsætter stort set alle deltagerne på den ti dages lange træningslejr i Barbarian Wrestling Arena, som normalt også er Brydeklubben Thors og det Nationale Kraft Centers træningscenter.

På gensyn til brydning i verdensklasse i Nykøbing Falster Hallen😊

For yderligere information eller kommentarer kan i kontakte Thor Hyllegaard Pedersen på telefon: 20 46 67 40 eller på mail: t.hyllegaard@gmail.com