Historie

Atlet og Brydeklubben Thor blev stiftet den 2. november 1910.

DET HELE STARTEDE VED BYFESTEN I ”DEN GAMLE APOTEKERHAVE i 1910”

Brydeklubben Thor er med sine ca. 200 medlemmer Danmarks største brydeklub, og har gennem de sidste 20 år været den førende klub her hjemme. Klubben har i sin 108 års levetid vundet utallige danske mesterskaber, både individuelt og for hold. På den internationale scene har vi også skabt mange flotte resultater med fantastiske præstationer og medfølgende medaljer ved både, NM, EM, VM og OL.

Brydeklubben Thor er i en unik situation, da vi er en af de klubber i Europa, der råder over den største samling af unge talenter. Derfor forventer vi også gennem de næste 16 år, at kunne fortsætte med at profilere vores landsdel med masser af medaljer fra NM, EM, VM og OL, efter vores front figur gennem mange år Mark O Madsen har valgt at søge nye udfordringer uden for brydesporten.

Brydeklubben Thor er for alle! Vi tilbyder børn helt ned til 3 års alderen at starte til brydning hvor motorikken og legen er i højsædet, spændende hele vejen op til vores ældste medlemmer på 80 år hvor hyggen, minderne og det sociale vægtes mest. I Brydeklubben Thor rummer vi mennesker fra alle socialelag i samfundet, med udgangspunktet i at alle har noget at byde ind med til fællesskabet. Dette er med til at gøre klubben unik, for BK THOR ER MERE END EN KLUB !

Faciliteter

I marts i 2019 slog vi dørene op til et af Europas bedste brydecenter. Med 6 full size madrasser, klublokale, styrketræningsrum samt restitutionsrum, er vores nye hal enestående i Europa. Videreudviklingen af vores fantastiske og enestående talentmasse vil kan nu nå nye højder.

Vi kommer til at tiltrække brydere fra hele verden, der ønsker at komme til Nykøbing for at dygtiggøre sig. Forespørgslerne på trænings-lejre og sparring har siden nyheden slap ud været helt overvældende.
Foruden profileringen af landsdelen vil den nye hal, qua sine kommende mange besøg og overnatninger, være med til at skabe vækst i lokalsamfundet, ligesom den manifesterer landsdelens plads helt fremme i toppen på bryde verdensplan.

Vi glæder os også til at kunne opfylde en gammel drøm om at kunne modtage op til 3.000 børn og unge hvert år i Brydeklubben Thor, hvor de gennem forløb stifter kendskab til vores sport, men mest af alt inspirere dem og deres lærer / pædagoger til at forstå vigtigheden i motorikken, som ligger til grund for alle vores daglige gøremål.