Dansk brydnings guldfugl, og Thorbryder sørgede for dansk guld ved Thor Masters.

Den nybagte VM sølvvinder og forsvarende europamester  Turpal Bisultanov,  og Brydeklubben Thors Nikolai Mohammadi sørgede for danske guldmedaljer og topplaceringer, ved den 20. udgave af det  store internationale brydestævne “Thor Masters” i Nykøbing Falster hallen.   

Det blev ikke uventet dansk brydnings helt store navn lige pt. 20 årige Turpal Bisultanov og nybagte VM sølvvinder, fra det danske brydelandshold, der tog opmærksomheden, da Brydeklubben Thor for 20. gang afholdte den store internationale brydeturnering “Thor Masters” i Nykøbing Falster hallerne.  

Herningbryderen der til til dagligt bor i Nykøbing Falster, og træner på det nationale kraftcenter, strøg helt til tops i 87 kg klassen, og dermed sikrede dansk guld i det stærke internationale brydeselskab der fredag og lørdag var samlet i Nykøbing Falster hallen. Turpal Bisultanov gentog dermed sidste års resultat,  hvor han også vandt Thor-Masters. 

Turpal Bisultanov  fik dog flot selskab af værterne fra Brydeklubben Thors 22 årige Nikolai Mohammadi der hentede guld i 60 kg klassen. Thorbryderen der var til start for det Nationale Kraft Center, der vandt  EM bronce for ungdomsbrydere 2016, men  været væk fra brydesporten i næsten et år grundet en skade,  er tilbage, og dette blev på flot vis bekræftet med en flot 1. plads ved Thor-Masters. 

Begge de to danske topplaceringer kom i hus efter hver to suveræne sejre, i deres vægtklasser, hvor der i begge klasser  var tre deltagere. 

Der var derfor masser at glæde sig over ved  det store anlagte finaleshow, hvor godt 1000 tilskuere sad på lægterne, og de kunne glæde sig over to danske finalesejre, og samtidig det bedste danske bryderesultat i nyere tid ved Thor-Masters, hvor det derudover blev til to danske sølvmedaljer, til William Reenberg i 63 kg  der stillede op for det Nationale Kraft Center, samt Oliver Krüger der var til start i 77 kg klassen for det danske brydelandshold. Brydeklubben Thors Marcel Hein der stillede op for det Nationale Kraft Center hentede en 4. plads i 82 kg klassen. 

Lukas Ahlgren fra Sverige der vandt stævnets største vægtklasse 82 kg med 11 brydere, blev kåret til turneringens bedste bryder, og Turpal Bisultanov blev kåret til stævnets  bedste danske  bryder, mens Sverige   vandt nationskonkurrencen foran Polen, og Tyskland. 

Den 20. udgave af “Thor-Masters” blev det ikke det største Thor-Masters, med godt 60 deltagere fra 13 nationer, men rent brydemæssigt, var der igen stor kvalitet, og værterne fra BK Thor leverede igen et særdeles godt og velforganiseret “Thor-Masters”. 

Deltagerne fra Thor-Masters holder nu en velfortjent fridag søndag, inden en 7 dage lang træningslejr indledes i “Barbarian Wrestling Arena” i Nykøbing Falster  mandag, hvor endnu flere brydere tilslutter sig for at deltage i den store træningssamling.

Der vedlægges billeder af de to danske guldvindere Turpal Bisultanov og Nikolai Mohammadi (rød trikot) samt resultatliste.