Årets brydebrag Thor Masters er klar til at gå i luften

Foto: Kadir Caliskan

– Godt 100 brydere fra 15 nationer har meldt sin ankomst i forbindelse med Brydeklubben Thors store internationale stævne, Thor Masters.

Den 17|18 september er der igen dømt brydning i absolut verdensklasse, når Brydeklubben Thor er værter for den 19. udgave af Thor Masters. 

Thor Masters er en af verdens største og stærkeste brydeturneringer, med brydelandshold fra hele 15 nationer, yderligere 4 nationer flyver ind for at deltage på den 7 dages lang træningssamling. 

Der er tilmeldt over 100 brydere, som skal kæmpe i 10 forskellige vægtklasser, og for mange af de deltagende nationer, bliver turneringen brugt som forberedelser til de forestående verdensmesterskaber i Oslo i starten af oktober 2021. Træningslejren har igen i år stor tilslutning, hvor hele 19 nationer og godt 130 brydere vil deltage.

Thor Masters kommer umiddelbart efter de Olympiske Lege, og derfor kommer mange af nationerne med et helt nyt kuld af brydere der skal køres i stilling frem mod OL i Paris om 3 år. 

I alt er 6 danske brydere til start, hvoraf de 5 brydere stiller op for det Danske Landshold, og ligeledes stiller en enkelt bryder op for det “Nationale Kraft Center”, som til daglig har til huse i Nykøbing Falster og Guldborgsund Kommune.

De største forhåbninger til danske topplaceringer er dog uden tvivl hos den nybagte Nordisk- og Europamester Turpal Bisultanov fra Herning Brydeklub. Hans bror Rajbek Bisultanov der også er tidligere europamester, kommer ikke til start grundet en skulderoperation i august. 
Turpal- og Rajbek Bisultanov træner og bor til dagligt i Nykøbing Falster, og er tilknyttet det Nationale Kraft Center.

Det danske landshold består af følgende brydere:

63 kg Brian Kurt Santiago

63 kg William Reenberg

77 kg Oliver Krüger

87 kg Turpal Bisultanov

97 kg Mathias Bak

NKC har udtaget følgende

67 kg Jeff Mølholt

For arrangørerne i BK Thor glæder man sig endnu en gang over den særdeles store opbakning fra erhvervslivet, og Guldborgsund Kommune.
Samtidig glæder de sig over, at godt 100 frivillige er på lægterne for at hjælpe til ved det store stævne i Nykøbing F. Hallen den 17|18 September.

Programmet for arrangementet findes herunder:

Fredag:
15:00 – 18:00 Indledende runder

Lørdag

10:30 – 15:30 Indledende runder
15:30 – 16:30 Bronzekampe
16:30 – 18:30 Finaleshow med 10 finalekampe, dansepiger og et inferno i røg og damp. 

 

Entréen koster kun kr. 100 for begge dage og for børn under 16 år er der gratis entré. 

Vi ses til Brydning i verdensklasse!