Brydeklubben Thors Bjørne igen stærkest i egen hule

Brydeklubben Thors brydere tog godt for sig, da Nykøbingbryderne på hjemmebane i Nykøbing Falster hallerne hentede hele 11 medaljer ved den 26. udgave af den internationale ungdomsturnering “Bjørne cup”, som havde 140 brydere til start fra 3 Danmark, Sverige og Tyskland. 

Med den flotte medaljehøst lykkedes det også nykøbingbryderne at generobre “Bjørnepokalen” som vindes af den samlede bedste klub. Siden 2017 har den prestigefyldte Bjørnepokal været udenbys, men nu står den altså tilbage efter en flot Thor præstation. BK Thor vandt holdkonkurrencen med 33 point, mens Team Skåne fra Sverige blev nr. 2 med 27 point, og med Heros Frederiksværk på 3. pladsen med 26 point. 

BK Thors 11 medaljer blev fordelt på 3 guld, 4 sølv og 4 broncemedaljer. 

Guldmedaljene gik til Andreas Mortensen i puslingenes 35 kg, Hussein Sedem i puslingenes 38 kg, og Gabriel Hansen i puslingenes 47 kg. 

Der var sølv til Jeremy Scharff London  i 26 kg og Zeyd Edisultanoc i 35 kg, begge i puslingerækken, samt August Rysse i drengenes 73 kg, og Frida Christensen i kvindernes 53 kg. 

Broncemedaljerne gik til Kristoffer Hansen i puslingenes 26 kg, Sofie Gamborg i pigernes 46 kg, Yusuf Polat i drengenes 62 kg, og Silas Humle i 55 kg hos ungdom/juniorerne. 

Det var dog ikke slut med medaljeregnen for thorbryderne. BK Thor havde nemlig også 6  brydere med for det Nationale Kraft Center, og her blev det til tre yderligere medaljer til Thorbrydere. 

Magnus Rasmussen gik til tops i 60 kg hos ungdom / juniorerne, og han blev samtidig kåret til stævnets bedste danske brydere, som samtidig blev belønnet med et flot “Jaguar ur” sponsoreret af “Emil Hansen & Søn”

 

Karoline Koldby vandt ligeledes kvindernes 68 kg, og Rasmus Ulriksen hentede sølv i ungdom / juniorernes 71 kg. 

Traditionen tro blev turneringens bedste brydere i hvert kategori også kåret, og her blev Jasin Amerkhanoc fra Herning BK bedste puslingebryder, Loa Jönsson fra Team Skåne bedste drengebryder, Viktor Borgstrøm fra Team Skåne bedste ungdom/juniorbrydere, og Nomi Øbro fra Heros Frederiksværk blev bedste pigebryder, mens Maria Willumsen fra Heros Frederiksværk blev bedste kvindebryder. 

Thorbryderne kunne dermed efter den 26. udgave glæde sig over flotte sportslige resultater, en genvundet Bjørnepokal, og et godt arrangeret stævne.  På billederne  ses Magnus Rasmussen fra BK Thor der her har godt fat i sin modstander, og generelt havde en god dag ved Bjørne cup, og blev også kåret til stævnets bedste danske bryder. Endvidere ses BK Thors hold der generobrede Bjørne pokalen, så den atter står i Nykøbing Falster.