Brydeklubben Thors Jonas Møller vandt fornem EM bronze i Italien

17 årige Jonas Møller hentede overraskende EM bronze i 80 kg klassen ved EM for ungdomsbrydere.

Selvom talentet er stort, så var der tirsdag aften tale om en ganske overraskende EM medalje til BK Thors 17 årige Jonas Møller, da han i 80 kg klassen hentede EM bronze ved EM for ungdomsbrydere (15-17 årige) i den italienske by Faenza godt 50 kilometer syd for Bologna.

Thorbryderen mødte mandag i første runde Pajula fra Estland, og det blev til en sikker 7-0 pointsejr, og dermed var han klar til kvartfinalen hvor Nazaryan fra Armenien ventede. Det blev her til  et klart nederlag på 9-0, og dermed skulle thorbryderen nu sætte sin lid til at armeneren kom i finalen, og armeneren mandag aften kæmpede sig i finalen, var han nu klar til en kvalifikationskamp om at komme i bronzefinalen. Her mødte Thorbryderen tirsdag formiddag Græske Losifidis, og efter en tæt dyst, kunne thorbryderen trække sig sejrrigt ud af denne kamp med cifrene 5-3. Dermed var thorbryderen nu lidt overraskende klar til bronzekampen mod Tyrkiske Celem tirsdag aften. 

Artiklen fortsætter under billedet….

I bronzekampen startede Thorbryderen lidt nervøst og kom hurtig bagud med 2-0. Thorbryderen fik dog lagt et godt pres mod tyrkeren i slutningen af 1. periode og med et overstyrt godt 5 sekunder før pausen, fik Jonas Møller scoret et 4 tal, og bragte sig foran med 4-2 lige inden pausefløjten. Denne afslutning på 1. periode, gav Thorbryderen vinger, og han kom flyvende ind i 2. periode, og selvom tyrkeren satte tempoet op, så fik Thorbryderen først skubbet tyrkeren ud af madrassen og øgede føringen med 5-2, og efterfølgende stoppede Jonas Møller tyrkeren i et grebsforsøg og bragte sig yderligere foran med 8-2. Thorbryderen havde nu skaffet sig et solidt forspring og selvom tyrkeren fik scoret et enkelt point ved at skubbe Thorbryderen ud af madrassen, så var reduceringen til 8-3 en stakket frist, og kort før tid bragte thorbryderen sig foran yderligere med 2 point ved at stoppe et tyrkisk grebsforsøg, og dermed var stillingen 10-3, og kort efter var en overraskende dansk EM bronze en realitet. Det var Jonas Møllers første EM turnering, og han han havde kun en VM deltagelse på CVet fra sidste år. 

Dermed bringer Jonas Møller sig inde i BK Thors fornemme selskab af medaljetagere ved internationale mesterskaber, da han som den 5. Thorbrydere i klubbens 108 årige historie vinder en international medalje. Mark O. Madsen har hentet 9 internationale medaljer ved EM, VM og OL som ungdom, junior og seniorbryder,  mens Otto Boesen tilbage i 1922  hentede VM bronze for senior. Anders Ekstrøm hentede EM sølv for ungdom i 2007, Nikolai Mohammadi vandt EM bronze for ungdom, og nu melder Jonas Møller altså sig fornemt ind i den “Club 5” som består af BK Thors brydere med internationale medaljer.

Klubkammeraten Marcel Hein fik kun en kamp i 92 kg klassen da han tabte Sitchinave fra Georgien med 9-0. De øvrige danske ungdomsbrydere i græsk/romersk brydestil Brian Kurt Santiago fra Jyden Ålborg er ude efter en kamp, mens William Reenberg fra AIR Roskilde, er trådt ind i turneringen igen, da hans bulgarske banemand Nazaryan er klar til finalen. Roskildebryderen skal dermed i kamp igen onsdag.

De to brydere træner til dagligt i det nationale kraftcenter sammen med de to thorbrydere. 

Tirsdag aften er der dog dømt til dansk medaljefest i Italien, og der er ingen tvivl om at der også er en varm velkomst i vente i det nye klubhus på Gartnervej i Nykøbing Falster på Torsdag.