Nye indlæg

 

Dobbelt nordisk brydeguld til BK Thor

29-05-2016
Det blev i weekenden til dobbelt nordisk brydeguld til bryderne fra BK Thor ved de nordiske mesterskaber i brydning, der lørdag og søndag blev afholdt i Tallinn i Estland.

Lørdag var det ungdom og juniorbryderne der var i kamp, og her var Brydeklubben Thors Nikolaj Mohammadi til start for det danske landshold. Den 17 årige thorbryder der de sidste mange år har været flere gange dansk drenge og ungdomsmester, og Thorbryderen var da også blandt dem som kunne gå helt til tops i det stærke nordiske selskab.

Nikolai Mohammadi var til start i 46 kg klassen, som havde modstandere fra Sverige, Norge, Finland, Letland og Estland. Thorbryderen gjorde det fremragende, og vandt fire kampe, mens det blev til et nederlag til svenske Niklas Öhlen. Da svenskeren samtidig tabte til nordmanden Sondre Svarestad, stod de tre brydere nu lige i indbyrdes kampe, og her var Thorbryderen bedst, og kunne dermed glæde sig over sit første nordiske mesterskab.

Nikolai Mohammadi blev eneste danske guldmedaljetager ved de nordiske ungdoms og juniormesterskaber, men Danmark kunne dog glæde sig over frem yderligere medaljer, som var en sølv og fire broncemedaljer.

Søndag var det så seniorerne der skulle i kamp, og her var BK Thors Mark O. Madsen og kommende OL deltager en en af turneringens absolut største favoritter, da han var til start i 75 kg klassen. Thorbryderen skuffede da heller ikke nogen, og vandt sine samtlige 5 kampe mod brydere fra Sverige, Norge, Finland, Estland og Letland. I de første fire kampe blev det alle til sejre på teknisk fald (8 overskydende point), og kun i den sidste finalekamp mod Jevgenijs Kolcovs fra Letland blev det "kun" til en 6-0 sejr på point.

Der blev ved søndagens nordiske mesterskaber, ikke scoret et eneste point på dansk brydning helt store profil, der vandt sin 5. nordiske mesterskabstitel som senior.

Brydeklubben Thors tredje deltager Frederik Ekstrøm der var rykket op i 80 kg klassen blev nr. 4, efter tre nederlag og en sejr.

Det blev til yderligere en nordisk titel til Danmark, da Frederik Bjerrehuus fra Herning BK gik helt til tops i 66 kg klassen. Herningenseren bor i Nykøbing F, og træner til dagligt i BK Thor.

Søndagens nordiske seniormesterskaber var også en holdturnering og her vandt Danmark med 4-3 over Letland, mens det blev til uafgjort mod Finland med 3-3. Det blev til to nederlag til Estland på 3-5 og Sverige 2-5. Sverige vandt holdkonkurrencen, hvor Danmark blev nr. 4.
 
Brydeklubben Thor | Industrivej 8, 4800 Nykøbing Falster - Danmark